Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/pardoselisibiu/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
MOCHETA - caracteristici și întreținere - Pardoseli Sibiu

Atunci când ne dorim o schimbare în renovarea spațiului de locuit sau chiar a locului de muncă, principalul element cheie este aspectul pardoselii. Indiferent ce tip de pardoseală ați alege, țineți cont de traficul și de scopul spațiului. Astăzi vom vorbi despre câteva caracteristici ale mochetei și despre întreținerea ei. Mocheta este un element funcțional adaptabil oricărui spațiu ce îndeplinește o serie de criterii ce țin de confort, aspect, design și bineînțeles, capacitatea acesteia de a acumula praf.

Factorii care influențează calitatea mochetei sunt în primul rând materialul din care este fabricată, țara de origine și metoda de fabricație. Pe piață sunt există o gamă variată de mochete ieftine, dar și din cele profesionale. Dar, mare atenție! Nu întotdeauna o mochetă scumpă este și una de calitate. Mocheta de slabă calitate se scămoșează imediat, își pierde culoarea și acumulează umezeală, căpătând un miros neplăcut.

Într-un nou proiect nou de amenajare interioară, mocheta trebuie să fie practică și potrivită spațiului în care a fost montată. Fie că te vei ghida după buget sau după design, criteriul principal în alegerea mochetei trebuie să rămână rezistenţa în timp. Printre caracteristicile benefice ale acesteia se numără costul scăzut al întreţinerii, un risc scăzut de alunecare sau şi un spaţiu fără pete.

Dacă nu sunteți sigur ce culoare de mochetă vreți să alegeți pentru dormitor, sufragerie sau holuri, nu vă faceți griji! Luați în considerare elementele aflate deja în spațiu și modul în care veți utilizați camera. Acest lucru este necesar pentru a vă ajuta să selectați cea mai bună coloristică sau design a mochetei. Puteți să alegeți o nuanță închisă pentru a face camera să pară mai confortabilă sau alegeți o culoare deschisă pentru a face camera să pară mai spațioasă. În cele din urmă, luați decizia pe baza preferințelor personale pentru a vă asigura că veți alege mocheta perfectă.

Dorești ca mocheta ta să îți creeze senzația de moliciune? atunci poți opta pentru montarea unui suport underlay. Acesta izolează termic, fonic și conferă o rezistență mai mare mochetei. Montat împreună cu mocheta acesta absoarbe foarte bine vibrațiile sonore reducând numărul de decibeli propagați către vecini.

Ai ales culoarea și designul? Nu rămâne decât să lași profesioniștii să se ocupe de montarea ei, iar singura ta grijă de acum încolo este întreținerea ei. Chiar dacă pare o muncă istovitoare la prima vedere, întreținerea mochetei va fi foarte ușoară și economică. Pentru ca mocheta să își recapete aspectul fresh, este suficient să o aspirați periodic. Aspirarea oprește impuritățile să pătrundă adânc în mochetă și să deterioreze firele. Aspiră întreaga suprafață a covorului cel puțin o dată pe săptămână sau mai des, dacă este nevoie.

Petele pot lasa un aspect urât și neîngrijit, așa că îndepărtează-le de pe mochetă cât mai repede cu produse adecvate și prietenoase cu materialul mochetei. Ca sfat, petele de cafea se scot dacă am șters imediat cu o cârpă moale lichidul, apoi periem zona pătată cu spumă de săpun. Petele de noroi nu încercați să le ștergeți de pe mochetă atunci când este totul umed. Lăsați să se usuce bine, apoi aspirați locul foarte bine.

O mochetă de calitate și bine întreținută își va păstra culorile și aspectul pentru mulți ani. Așa că, dacă aveți poftă de schimbări… optați pentru montarea unei mochete. Acest lucru vă permite să fiți cât mai creativi în alegerea designului sau a culorii și să vă exersați pasiunea pentru designul interior.

Poze cu camere mochetate

Poze cu scari mochetate

Video montaj mocheta