Selectează o Pagină

Știm foarte bine că atunci când trebuie să alegem tipul de pardoseală pentru un spațiu, avem multe dubii și nu știm exact ce să alegem. Facem confuzii, alegem după ureche sau după recomandările pe care le auzim zi de zi în social media. În ultima vreme am tot auzit confuzii asupra deciziei de a lua linoleum sau covor pvc pentru a acoperi pardoseala.

Dacă suntem atenți atunci când intrăm într-un spațiu nou în care s-a montat linoleum, vom observa un miros specific. Acest lucru se datorează deoarece linoleumul are în componență materiale naturale și regenerabile precum ulei de in, praf de plută sau rășina de pin. Linoleumul este un material foarte prietenos cu mediul și este biodegradabil.

În România majoritatea oamenilor spun linoleum sau linoleu la covorul pvc ceea ce este total greșit.

Covorul pvc este o alternativă mai ieftină decât linoleum. Se instalează prin sudură la cald sau sudura la rece, este reciclabil şi deseori îl vedem montat în spitale, săli de așteptare, saloane de frumusețe sau în bucătăriile restaurantelor.

Un alt avantaj al covorului din PVC este că poate fi realizat astfel încât să arate la fel ca alte materiale, precum faianța, lemnul sau mozaicul.

Costurile de întreținere ale unui covor PVC sunt foarte scăzute și poate fi tratat antibacterian sau antifungic pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor. Dacă ne gândim mai bine la întreținere, covorul pvc are nevoie doar să fie bine aspirat și spălat cu ajutorul unui mop plat şi un  pic de detergent universal. În schimb, pentru linoleum este nevoie de o spălare doar cu anumiți detergenți care să nu provoace degradarea acestuia.

Cum faci deosebirea dintre linoleum și covor pvc? Simplu! Rețineți, în primul rând linoleumul are o grosime mai mare decât covorul pvc. Iar a doua diferență importantă este că luciul este mult mai evident la linoleum. Cu aceste două diferențe este simplu să nu mai faci confuzii!

Avantajele montării linoleumului:

– previne cu succes dezvoltarea bacteriilor

– îmbunătățește calitatea aerului

– natural și reciclabil

– disponibil într-o gamă variatăde culori

Dezavantajele montării linoleumului:

Este foarte sensibil, nu se recomandă  a fi montat în zonele umede. Per total, nu este recomandat zonelor unde apa ar putea ieși la suprafață, cum ar fi pardoselile din subsoluri sau băi. Uneori costurile lui sunt mai mari, dar asta depinde de brand, design, montaj.

Avantajele montării unui covor PVC:

– ideal pentru instituții foarte circulate, precum spitalele sau școli și grădinițe

– oferă o excelentă aderență, fără riscul de alunecare

– impermeabil

– proprietăți antistatice

Dezavantajele montării unui covor PVC:

Singurul dezavantaj major al montării unui covor pvc îl reprezintă impactul asupra mediului înconjurător, deoarece este nereciclabil, iar prin ardere se eliberează în atmosferă un amestec de substanțe chimice toxice.

Fie că te hotărăști să achiziționezi linoleum, fie că optezi pentru covorul pvc, ambele variante sunt de luat în considerare atunci când vrei să faci o schimbare în spațiul de locuit sau cel de la muncă.

Indiferent pentru ce tip de pardoseală alegi, dacă ai nevoie de ajutor la instalare, solicită ajutorul specialiştilor Pardoseli Sibiu care vă vor îndruma să alegeţi modelul potrivit de linoleum sau covor pvc în concordanţă cu nevolie şi preferinţele dumneavoastră. Pentru gama completă de modele, vă invităm să vizitaţi pagina dedicata: www.pardoselisibiu.ro.

Poze cu diferite spatii in care a fost montat linoleumul

Video montaj linoleum