Selectează o Pagină

Covorul PVC sau linoleum PVC cum mai este cunoscut, este un tip specializat de pardoseala cu intrebuintare practica, cu structura uniforma si fara sa prezinte denivelari. Cu o estetica deosebita si o varietate larga de culori, acest material este renumit pentru rezistenta sporita la trecerea timpului fiind usor de intretinut si dezinfectat. Este rezistent la agenti chimici, este tratat antibacterian si antifungic, are proprietati antimicrobiene si antistatice, este antiderapant si bun izolator termic si fonic.

Acest tip de montaj linoleum este destinat folosirii in locurile cu trafic intens de tipul spatiilor  sanitare, spitalelor, clinicilor, salilor de operatie, laboratoarelor de analize, saloanelor, cabinetelor medicale sau stomatologice, in sali de asteptare, holuri, dar si in industria alimentara in brutarii, laboratoare de cofetarie si patiserie, carmangerii, in spatii comerciale, birouri, universitati, scoli, sali de sport gradinite, bucatarii profesionale, sedii de firma, magazine si depozite, mijloace de transport in comun etc.

Avand in vedere regimul special de utilizare in spatiile de sanatate publica, alimentara sau orice spatiu care deserveste publicul larg si unde este obligatoriu sa existe si sa se respecte o serie de reguli stricte in materie de igiena, in ceea ce priveste tipul de pardoseala, se recomanda pentru amenajarea unor astfel de spatii, covoarele PVC sau linoleumul PVC, deoarece sunt usor de curatat si dezinfectat. In acest sens, covorul PVC se monteaza cu respectarea normelor de igiena impuse de catre Directia De Sanatate Publica (DSP), cu ridicare pe perete (scafa) pentru a elimina unghiurile drepte, unde mizeria si microbii sunt mai greu de indepartat. Pentru a nu exista rosturi la imbinarea linoleumu-lui PVC, acesta se termosudeaza pentru o rezistenta mai mare in timp.

Din punct de vedere structural, linoleumul PVC il regasim intr-o multitudine de variante, in functie de destinatie si caracteristicile spatiului unde urmeaza sa fie instalat: covor PVC omogen, eterogen, conductiv/disipativ, antiderapant, toate fiind flexibile si de o calitate foarte buna. Covoarele PVC conductive au o rezistenta excelenta la produsele chimice folosite in unitatile medicale si sunt folosite cu precadere in sectiile de terapie intensiva si in blocurile chirugicale. Aceste pardoseli au standarde tehnice foarte ridicate, oferind un plus de comfort si anduranta la trafic.

Spre deosebire de montajul unei pardoseli clasice, covorul PVC necesita o instalare corect efectuata de catre un personal calificat pentru a beneficia din plin de avantajele si durata sporita al acestui tip de material profesional. Iar daca te-am convins de utilitatea montarii unei solutii de linoleum sibiu, te asteptam sa ne vizitezi pe www.pardoselisibiu.ro unde iti vom oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a alege modelul potrivit proiectului tau.