Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/pardoselisibiu/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
De ce să îți montezi în casă parchet stratificat - Pardoseli Sibiu

Aspectul unei pardoseli într-o locuință ține de ceea ce dorim… să fie vorba de estetică sau de confort? Dar ce ne facem dacă le dorim pe amândouă? Nimic mai simplu! Alegem montarea unui parchet stratificat. De ce? Pentru că este mult mai durabil, stabil, estetic și confortabil. De asemenea, montajul se poate face mult mai repede de către un profesionist ce scurteaza timpul de montare și nu există riscul de a strică material aiurea. Puteţi alege să montaţi parchetul stratificat în toată casa – living, dormitoare și bucătărie.

Ultimul trend în montajul parchetului este montajul pe diagonala

Parchetul stratificat este realizat din mai multe straturi de lemn suprapuse, presate și lipite între ele, iar acest lucru îi oferă o foarte bună stabilitate și durabilitate. Acest tip de pardoseală este livrată de-a gata pentru a fi montat imediat, iar montajul parchetului se face foarte simplu printr-o îmbinare inovatoare și sigură ce nu necesită adeziv. Parchetul stratificat are un aspect deosebit, elegant, asemănător celui din lemn masiv, putând fi lăcuit după preferinţe. Un alt atu al acestui tip de parchet este că stratul de uzură, de 3-4 mm, poate fi şlefuit după câţiva ani și este pretabil pentru încălzirea în pardoseală. Parchetul stratificat permite un transfer termic ridicat, rezista la schimbările de temperatură, rezistent la umiditate redusă, este durabil și are o stabilitate dimensională crescută. Importantă este şi grosimea parchetului, aceasta pleacă de la 10 mm, în funcție de tipul parchetului ales dublu sau triplu statificat. Cu cât este mai mare grosimea, cu atât rezista mai bine la un trafic intens este mai mare și mai ales în prezența animalelor de companie.

O decizie importantă pe care trebuie să o luaţi atunci când vă reamenajați interiorul căminului este culoarea parchetului stratificat. În funcţie de culoarea acestuia, estetica întregii încăperii va trebui conceput astfel încât să se asorteze armonios cu celelalte obiecte de design dar și cu personalitatea celor ce locuiesc acolo.

Deși culorile deschise ale unui parchet stratificat pot părea un pic impersonale, montarea unui astfel de parchet într-un spătui mai mic poate schimba aspectul încăperii. Luminozitatea spațiului va fi mult mai vizibilă, iar în combinație cu cromatica pereților sau a obiectelor de mobilier îți poți dezvolta simțul artistic și creativ. În ceea ce privește montarea unui parchet stratificat de culoare închisă, acesta este potrivit pentru orice tip încăpere.

Curăţarea regulată reprezintă cheia pentru păstrarea în cea mai bună stare a pardoselii din parchet stratificat. Așadar, mare atenție la întreținerea corectă a acestuia. Folosiți produse speciale de curățare și utilizați apa cu moderație atunci când curățați parchetul. Prea multă apă poate strica serios finisajul parchetului. Dacă̆ aveți timp, aspirați-l zilnic, apoi curațați-l cu soluții dedicate pentru parchetul stratificat, folosind un mop plat bine stors (ținând cont că apa este cel mai mare dușman al parchetului).

Aspectul estetic plăcut, rezistenţa de lungă durată şi montajul facil al unui parchet stratificat, sunt doar câteva dintre caracteristicile principale. Toate acestea fac din parchetul stratificat un produs tot mai popular în rândul persoanelor care îşi amenajează sau renovează locuinţa. Dacă adori stilul clasic și elegant, atunci alege montarea unui parchet stratificat.

Poze parchet montat