Articole

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE PARCHETULUI LAMINAT

Parchet pe diagonala
Parchet pe diagonala
Parchet montat pe diagonala

Atunci când te apuci de o renovare prin casă, trebuie să te înarmezi cu răbdare multă și bineînțeles să te documentezi asupra materialelor necesare. Chiar dacă prietenii tăi sar să îți dea sfaturi, niciodată nu strică să cauți ajutorul specialiștilor. Asta nu înseamnă că trebuie să ai o căruță de bani pentru acest lucru, dar deseori sfaturile celor din jur înseamnă materiale de proastă calitate și mână de lucru îndoielnică.

Astăzi vom vorbi despre avantajele și dezavantajele parchetului laminat. Cred că cea mai practica optiune când vine vorba de o renovare… este parchetul laminat. Nu toată lumea dispune de un buget foarte mare si totuși, dacă vă doriți o pardoseală care sa nu necesite foarte multa atentie, dar în același timp să fie durabila si rezistenta, puteti opta categoric pentru un parchet laminat.

În primul rând, studiați cu atenție oferta de pe piață. Există o gamă largă de prețuri ce variază în funcție de dimensiuni, culori, brand și grosimi (5 mm – 14 mm). Un alt aspect la care trebuie să fiți atenți, aveți grijă cum montați acest parchet laminat.

Dezavantajele parchetului laminat

Montarea greșită a parchetului, este timp și bani aruncați pe geam (cea mai întâlnită greșeală este aceea că nu se lasă rost de dilatare la parchetul montat ceea ce duce la umflarea parchetului sau la diferite scârțieli). Apa şi umezeala se pot infiltra sub pardoseală şi se poate forma mucegaiul, care este foarte dăunător organismului. Acesta poate fi unul din dezavantajele montării unui parchet laminat. Un alt dezavantaj este că acest tip de parchet se repara foarte greu, iar înlocuirea acestor placi nu este recomandată întrucât diferenţa între cele noi şi cele vechi se va vedea imediat. Nu este recomandat să se monteze în zonele cu umiditate crescută cum este baia sau bucătăria.

Avantajele parchetului laminat

Dacă lista cu dezavantajele unui parchet laminat este mică, aflați că avantajele lui sunt mai numeroase. Parchetul laminat este practic, ușor de instalat și de întreținut. Pardoseala laminată este o alegere bună pentru camerele în care este mereu activitate, cum ar fi camera copiilor. Alte avantaje demne de luat în considerare sunt costurile cu achizitia și instalarea parchetului laminat. Prețul este mult mai scăzut față de o pardoseală naturală, iar finisajele elegante conferă un aspect estetic al oricărei încăperi.

Datorită stratului superior de melamină, parchetul laminat este rezistent la pete şi nu necesită vreo curăţare specială. Parchetul laminat se poate aspira iar ştergerea lui se face cu mopul foarte bine stors (de preferat mopul plat nu mopul clasic rotativ) cu soluţie specială pentru parchet. După montarea parchetului nu este nevoie sa fie rașchetat sau refinisat și dacă sunteți interesați, unele modele de parchet laminat se pretează și la montarea peste încalzirea prin pardoseală. Pentru acest lucru este bine să contactați o echipă de experți ce oferă consultanță și montaj în astfel de lucrări. Aceștia îți vor oferi solutii tehnice în funcţie de destinaţia spaţiului tău şi întocmesc necesarul materialelor şi a accesorilor aferente cu pierderi minime.

Poze parchet laminat

Video montaj parchet laminat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *